Prieel

Breedte (voorkant)
cm
cm
Diepte (zijkant)
cm
cm
Hoogte
cm
cm
Soort dak
+ Meer tonen
Houtsoort
+ Meer tonen
Bouwpakket
Afmeting staanders
+ Meer tonen
Samenstelling
Kleur wanden
+ Meer tonen
Houtbewerking
Houtbehandeling
+ Meer tonen
Soort deur
+ Meer tonen
Bouwwijze
Filters
Breedte (voorkant)
cm
cm
Diepte (zijkant)
cm
cm
Hoogte
cm
cm
Soort dak
+ Meer tonen
Houtsoort
+ Meer tonen
Bouwpakket
Afmeting staanders
+ Meer tonen
Samenstelling
Kleur wanden
+ Meer tonen
Houtbewerking
Houtbehandeling
+ Meer tonen
Soort deur
+ Meer tonen
Bouwwijze

Prieel kopen

Zoek jij een prieel voor in jouw tuin? Deze bestel je voordelig online bij BuitenKampioen. Een houten prieel, ook wel de huiskamer van de tuin genoemd, zorgt voor sfeer en gezelligheid in jouw tuin. Ze zorgen dat je gedurende het hele jaar kunt genieten van het buitenleven. Geniet tijdens warme zonnige dagen door in de schaduw te zitten. Tijdens de koude en regenachtige dagen zit je droog en overdekt.

Een prieel is een vrijstaande, ruimtelijke overkapping. Doordat veel priëlen geen wanden hebben ogen ze ruimtelijk en kun je ze op een centrale plek in je tuin plaatsen. Maar ook zeker in een kleine tuin zijn ze een passende oplossing. Er zijn ook modellen met één of meerdere dichte wanden. Deze wanden zorgen voor privacy en beperken de tocht. In ons ruime assortiment vind je veel modellen in verschillende afmetingen. Welke heeft jouw voorkeur?

Houten prieel in je tuin

Een houten prieel wordt veelal geplaatst in tuinen. Ze zijn leverbaar in veel modellen met ieder een unieke uitstraling. De uitstraling wordt voor een belangrijk deel bepaald door de afmetingen en het soort dak. Klassieke en traditionele modellen hebben een piramide of schild dak, deze modellen hebben een romantische uitstraling. Moderne en strakke modellen hebben een lessenaars of plat dak.

Ga jij hem gebruiken vooral gebruiken als zitplek tijdens warme en zonnige dagen? Kies dan voor een open model. Zo blijft het een stuk koeler in de schaduw onder je houten prieel. Wil je hem ook als zitplek gebruiken als het kouder wordt? Dan kun je overwegen om te kiezen voor een model met dichte wanden. Dit voorkomt koude tocht, inkijk en zorgt ervoor dat de warmte minder snel ontsnapt. Je kunt extra warmte creëren door een haard, kachel of heaters toe te voegen.

Hoge kwaliteit prieel hout

Voor het produceren van een houten prieel gebruiken we enkel de beste kwaliteit materialen. Hoogwaardige materialen zorgen voor duurzaamheid. Het belangrijkste materiaal is het hout, veel van onze producten worden gemaakt van Noord-Scandinavisch Vurenhout of van douglas hout. Vurenhout is meestal wat goedkoper en kun je gemakkelijk bewerken zoals jij het mooi vindt. Douglas hout heeft meestal een kleine meerprijs en hierbij is het niet noodzakelijk om het te behandelen.

Vurenhout dien je wel te behandelen. Wij adviseren om je prieel van vurenhout te impregneren, dit beschermt tegen houtaantastende processen zoals schimmels en rotting. Ook kun je hem nog een andere afwerking geven door bijvoorbeeld een beits of lak aan te brengen. Dit zorgt extra bescherming en een andere, unieke uitstraling.

Tuinpaviljoen of tuinprieel?

Is er een verschil tussen een tuinpaviljoen en een prieel? Nee, de termen worden tegenwoordig door elkaar heen gebruikt. Tuinpaviljoen is de minder populaire term maar wordt nog steeds door veel mensen gebruikt. Daarom maken wij geen onderscheid tussen beiden in ons assortiment en vind je alles hierboven op één overzichtelijke pagina. Vind je het moeilijk om te bepalen welke tuinprieel voor jou het beste is of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op, je kunt met ons chatten, mailen of bellen. We vinden het leuk als je contact opneemt!