Veelgestelde vragen

Hoe ontvang ik de Buitenkampioen nieuwsbrief?

U kunt als klant van Buitenkampioen gebruik maken van deze service. Door uw emailadres in te vullen onder aan onze webshop ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief informeert Buitenkampioen haar klanten van noviteiten, artikelinformatie, maar ook alle aanbiedingen.

Is de afmeting van het geleverde product exact hetzelfde als op de foto in de webshop?

Buitenkampioen verkoopt vooral natuurproducten. Ondanks strenge selectieprocedures kan Buitenkampioen geen exacte maatvoering garanderen. Bovendien worden producten ook behandeld (verduurzaming), wat ook invloed heeft op de maatvoering.

De kleur van het geleverde product komt niet overeen met de kleur in de catalogus of webshop?

Aangezien digitale kleuren dermate kunnen afwijken van de werkelijke kleuren, kan Buitenkampioen geen exacte kleurgarantie afgeven. Wij adviseren u kleurstalen te gebruiken om uw kleur te bepalen.

Tuinhout vertoont in de zomer nogal wat scheuren, kan dat kwaad?

Nee, dit kan geen enkel kwaad. Door de natuurlijke werking van het hout kunnen scheuren ontstaan (in lengterichting) en doen niets af aan de kwaliteit of sterkte van het hout. Bij vochtige weersomstandigheden trekken de scheuren veelal weer dicht.

Er zitten kleine boorgaten in mijn houtwerk, kan dit kwaad?

Deze zogenaamde “pin holes” zijn veroorzaakt door kleine hout etende insecten. Voordat de boomstam tot eindproduct is verwerkt zijn deze insecten gedood. Dit heeft dus niets te maken met houtworm en kan dus geen kwaad.

Ik zou graag een andere afmeting voor mijn nostalgische houtbouw willen gebruiken?

Buitenkampioen biedt u de mogelijkheid bestekhout op maat aan te leveren. Tevens heeft Buitenkampioen een ruim assortiment van standaard maten in lariks/ douglas en antraciet gespoten gevelbekleding voor u op voorraad.

In welke houtdiktes zijn de blokhutten leverbaar?

Buitenkampioen biedt een compleet blokhuttenprogramma in 19 – 70 mm houtdikte. Naast het ruime assortiment standaard blokhutten produceert Buitenkampioen desgewenst ook blokhutten, chalets, en garages voor u op maat. Maatwerk is mogelijk in 28 – 140 mm.

Waarmee moet ik pas gekochte blokhut behandelen?

Buitenkampioen heeft voor u een zorgvuldig uitgekozen houtverduurzaming- en beschermingsmiddel; Koopmans verf is onze aanrader. U kunt ook kiezen uw blokhut zelf te behandelen of de blokhut te laten spuiten in een grondlaag. Een andere optie is om uw blokhut door Buitenkampioen groen of bruin te laten impregneren.

Welke voordelen biedt impregneren van mijn blokhut/tuinhuis mij?

Impregneren van uw tuinhuis of blokhut verlengt de levensduur en beschermt tegen schimmels en andere hout aantastende processen, maar het ontslaat u niet van het reguliere onderhoud aan de blokhut. Impregneren heeft geen vochtregulerende werking, alsmede geen afsluitende werking.

Kan ik mijn geïmpregneerde blokhut/tuinhuis ook schilderen?

Na verloop van tijd zal uw geïmpregneerde blokhut gaan verweren. Alle geïmpregneerde blokhutten/ tuinhuizen zijn dan ook overschilderbaar in elke door u gewenste kleur. Impregneren garandeert geen wind en waterdichte afsluiting van de wanden. Na het schilderen zal dit wel het geval zijn.

Kan ik mijn blokhut/tuinhuis ook laten gronden door Buitenkampioen?

Buitenkampioen biedt u de mogelijkheid uw blokhut/ tuinhuis te laten spuiten in een viertal kleuren. Deze kleur grondlaag is afhankelijk van de door u gekozen eindkleur die u wilt gaan aanbrengen. De aan te brengen kleuren zijn wit, grijs, donker grijs en transparant grenen.

Wordt het volledige blokhut/tuinhuis gespoten in een grondlaag?

Alle wandlagen, ramen en deuren worden in de gewenste grondlaag kleur gespoten. Buitenkampioen laat de dakplankjes niet gronden, doordat deze aan de bovenkant afgedekt worden door de dakbedekking.

Hoe kan ik het houtwerk in mijn tuin het beste beschermen tegen de wisselende weersomstandigheden?

Buitenkampioen heeft ecoleum en perkoleum in haar assortiment opgenomen. Ecoleum is een beschermmiddel voor onbehandeld ruw en fijnbezaagd hout. Ecoleum is uitermate geschikt voor het behandelen van bijvoorbeeld (kap)schuren, schuttingen, pergola’s en bielzen. Perkoleum is een oplosmiddelarme, dekkende of transparante verfbeits voor vrijwel alle houtsoorten buiten, zoals tuinhuizen, blokhutten, chalets en gevelbetimmeringen.

Welke maatwerk producten heeft Buitenkampioen in haar assortiment?

Het maatwerk programma van Buitenkampioen biedt u de mogelijkheid Blokhutten, Tuinhuizen en Overkappingen te laten produceren in uw specifieke maat -en uitvoering.

Welke schroef kan ik het beste gebruiken op hardhout producten?

Buitenkampioen adviseert de PFS+ vlonderschroef. Deze extra geharde schroef met boorpunt maakt het mogelijk praktisch alle houtsoorten, zonder voor te boren, te schroeven. De freesribben zorgen voor een perfecte en strakke afwerking.

Offerte aanvragen

Maatwerk nodig?

Niet uw afmetingen in de webshop gevonden? Wij leveren uiteraard maatwerk.

Even bellen

U heeft een vraag over retourneren?

U wilt eerst even contact leggen. Dat is mogelijk. Bel ? 0547-745200 en vraag naar Ton Poelman.

Waarom bestellen bij Buitenkampioen?

  • Duurzame en milieuvriendelijke tuinproducten.
  • Zeer uitgebreid aanbod blokhutten, overkappingen, tuinhuisjes, tuinhout en tuinaccessoires
  • Al ruim 20 jaar actief
  • Laagste prijsgarantie
  • Talrijke dakkeuzes; plat dak, zadeldak, piramidedak, schilddak, cottage, wolfskap, lessenaar, boog

Openingstijden showtuin?

  • Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
    Lunch 12.00 – 13.00 uur
  • Zaterdag 08:00 – 16:00 uur (tijdens hoogseizoen)