Tuin Sauna, Tuindeco®

Tuin Sauna kopen

Wil je helemaal ontspannen in je eigen tuin met een een comfortabele sauna? Wij adviseren je dan een van de prachtige Sauna Barrels van Tuindeco.

Sauna Barrel

Deze ronde constructies zorgen voor optimale circulatie van warmte, waardoor de opwarmtijd wordt verkort en het energieverbruik wordt verlaagd. Wij hebben 8 van deze barrels in ons sauna assortiment.

Sauna Barrel Binnenkant

Sauna Barrel kopen

Het is handig om een paar dingen te overwegen wanneer je een een Sauna Barrel gaat kopen. De belangrijkste zaken zijn:

  • De afmetingen
  • Het soort hout
  • De kachel

De afmetingen zijn vanzelfsprekend belangrijk. Let er wel goed op dat je voldoende ruimte vrijmaakt in de tuin. Denk ook genoeg na over het soort hout en welk type kachel je neemt; er zijn 2 houtsoorten en 2 soorten kachels.

Sauna: Kachel en Hout

Het belangrijkste verschil tussen de soorten kachels is of deze houtgestookt of juist elektrisch zijn. Als je voor een traditionele houtkachel kiest, is het van belang een speciale afvoerpijp bij te bestellen. Liever op stroom? Kijk dan goed of het reguliere 220-240V stroomnetwerk voldoende is.

Wat betreft het hout zijn er ook 2 soorten: Vurenhout en Thermowood. We hebben in totaal 5 Vurenhout Sauna’s en 4 Thermowood Sauna’s. De laatstgenoemde varianten zijn iets duurder, deze zijn iets duurzamer en houden de warmte nog beter vast.

Sauna Barrel Vuren Behandeld
Sauna Oval Bruin

Oval Tuin Sauna

We hebben ook een enkele Oval Tuin Sauna. Dit is een goed alternatief voor de hierboven genoemde Barrels. Op de vorm na is dit product precies hetzelfde als de ronde varianten.