Wij hebben liefde voor onze producten

Verantwoord en gecertificeerd hout

Zowel het FSC als PEFC zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord en gecertificeerd hout beheer behouden blijven. Met verantwoord bosbeheer wordt bedoeld de bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Tegelijkertijd kan er ook worden geoogst en mag er geld worden verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

gecertificeerd hout

Herkenbaarheid aan certificatie labels

Onze producten zijn afkomstig zijn uit een FSC of PEFC gecertificeerd bos en zijn herkenbaar aan het FSC of PEFC label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC of PEFC worden verkocht en mag het logo van één van de certificeerde instanties erop worden geplaatst. Buitenkampioen levert uitsluitend duurzaam en gecertificeerde houtsoorten.

gecertificeerd hout

Vraag naar duurzaam gecertificeerd hout neemt toe

De vraag naar duurzaam gecertificeerd hout is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. In Nederland zijn de gecertificeerde instanties continue bezig de vraag naar duurzaam hout te stimuleren, met name bij voorschrijvende instanties als gemeenten en waterschappen. Door gecertificeerd hout te gebruiken, dragen wij bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Zodoende geven wij het bos op deze manier economische waarde, waardoor deze behouden blijft. En dat is belangrijk, want u wilt toch ook eeuwig blijven genieten van zowel onze bossen als van de natuurlijke producten als onze blokhutten en tuinhuizen?

Openingstijden showtuin 

  • Maandag t/m Vrijdag 08:00 – 18:00 uur
  • Lunch 12.00 – 13.00 uur
  • Zaterdag 08:00 – 16:00 uur
  • Telefoon 0547-745200
  • Buitenkampioen b.v.
    Vonderweg 13
    7468 DC Enter

Stuur een email